Sorumuz: Merhaba doktor bey dikkatimi çeken birşeyi size sormak istedim.
HGB değerim 13.3 (11-18)
MCH değerim 27.1 (27-32)
MCHC değerim 31.4 ( 32-36)
PLT değerim 401 ( 150-500 )

Sizce değerlerim nasıl? Mchc değerinin düşük olması neyi ifade ediyor. beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkkür ederim iyi günler iyi çalışmalar dilerim.

Cevap: Kan proteini hemoglobinin kan hucresi alyuvar yani eritrositte biraz az bulundugu anlamina geliyor. En cok demir eksikliginde gorulur. Ferritin en cok kullandigimiz test. MCV de normalin altinda ise destekler. MCV normal ise bir de kanda B12 vitamin duzeyine bakmak gerekir.

Verdiğiniz değerlerin tek başlarına bir anlamı yok. Bu tür testlerin yorumunu testi yaptırdığınız ve ücret ödediğiniz Biyokimya Hekim arkadaşımıza sormalısınız. Testi yaptırdığınız laboratuvarda laboratuvar uzmanı hekim bulunmuyorsa testtiniz geçersizdir.

Laboratuvar kaçak ve lütfen şıkayet ediniz. Laboratuvar uzmanı bulunuyorsa testiniz konusunda sizi aydınlatma zorunluluğu vardır. Size tavsiyem testi yaptırdığınız laboratuvar uzmanınıza baş vurup yardım isteyin.

admin Hakkında